14:01 - 11 Maj 2021

Ish-ambasadori dhe profesori, Muhamet Hamiti, ka thënë se deklartata që nuk i kanë qeveria e kaluar nuk ka dorëzuar dokumentet janë shumë qesharake.

“Qesharake është  fjala më duhur në këtë rast është e vërtetë e di këtë jo vetëm që është thënë publikisht nga si kryeministri drejtuesi i dialogut edhe Hoti e Hyseni edhe udhëheqësi i partisë tonë Abdixhiku, janë edhe pamje ku janë dorëzuar dosja. Fundja unë e tij jemi në radhë të parë shtetas të këtij vendi dhe jemi krenar para sa në është dhënë mua e ty paqenë pjesëmarrës në këto proces e mund të dihen ka janë. Është e pa imagjinushme që mos të gjejnë ky kërkim është komik, kështu e shoh”, ka thënë Hamiti.

Kurse Halil Matoshi, që ka qenë pjesë e qeverisë Haradinaj ka thënë se  të gjitha dokumentet e qeverive ruhen dhe protokollohen.

“Janë ekstra poltike që nuk i duhen kërkujt dokumentet e shtetit ruhen, nuk ka njeri normal i cili do të shmangte ato po që po përdoren për thjesht avantazh politik me mujt kundërshtarin politik nuk është niveli i detyrës shtetërorë”, ka thënë Matoshi.