10:43 - 29 Mars 2021

Ish-reporteri Haqif Mulliqi raportimin e parë nga lufta e nisi nga Prekazi.

Në “Dhoma e Rrëfimit” ai ka thënë se në fushë betejë është ndodhur më 5 mars 1998.

“Atë kohë normal unë nuk dija bash asgjë për luftën fare dhe rrethimi që ishte bërë Prekazit ishte në formë të patkoit. Nga aty kam filluar raportimin nga lufta, fillimisht unë e kisha njohur Hamëz Jasharin qysh më herët që nga viti ’87, ai është marrë me kulturë është marrë me teatër ka qenë një figurë interesante”.

Mulliqi thotë se Hamëz Jashari është një prej figurave më të rëndësishme të konsolidimit të UÇK-së.

Për më shumë shiko videon e plotë: