14:04 - 11 Maj 2021

Alma Lama, ish-ambasadore e Kosovës në Itali, në një intervistë për InDoks ka komentuar publikimin e “non papers” dhe situatën poltike me procesin e dialogut Kosovë- Serbi.

Lama ka thënë se bllokimi i dialogut me Serbinë nuk është në favor të Kosovës.

“A mund të bllokohet dialogu prej tij është e mundur bllokimi i dialogut nuk shkon në avor të Kosovë.  Kosova duhet të bëjë diplomaci në ët drejtat e saj ku në tryezën e bisedimeve duhet ta ketë tavolinën plotë, se ka 100 çështje që Kosova mund t’ia kërkojë Serbisë ta kërkoj, janë të pagjeturit, krimet, dëmshpërblimet ka çështje tjetër teknik dhe mos të harrojë për një normalizim është fol për çështjet teknik ato duhet të zgjidhen por nukk duhet të hapet shtetësia tek vijat e kuqe duhet të jetë anëtarësimi i Kosovës ne be, në rast se nuk ka garanci të tilla, Kosova nuk ka arsyet të tjera të hyje në dialog”.