17:13 - 18 Janar 2023

Në Gjykatën Speciale në Hagësot u mbajt konferenca përgatitore për gjykim në rastin e ish-krerëve të UÇK-së Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Rexhep Selimi dhe Jakup Krasniqi.

Si rrallë herët, sot ata janë paraqitur fizikisht në këtë seancë paragjyqësore. Më herët, ata kryesisht paraqiteshin përmes lidhjes direkte, duke mos qenë të pranishëm.

Nga pamjet gjatë seancës ish- krerët e UÇK-së u panë me fytyra të ngrysura, të lodhur e të mërzitur.

Seanca e radhës përgatitore për rastin e krerëve të UÇK-së, do të mbahet më 17 Shkurt. Kjo pikërisht me rastin e 15-vjetorit të pavarësisë së Kosovës.