19:27 - 06 Gusht 2020

Televizioni “TVV”, i hapur sot nga Lëvizja Vetëvendosje, nuk mund të pajiset me licencë nga Komisioni i Pavarur i Mediave (KPM).

Kësisoj, televizioni propagandues i subjektit politik të Albin Kurtit do të mbetet pa licencë nga organi i pavarur i cili rregullon shërbimet audio-vizuale në Kosovë.

Sipas Ligjit për Komisionin e Pavarur të Mediave, partitë politike ndodhen në “listën e zezë” të organizatave të cilat nuk mund të pajisen me licencë për transmetim televiziv.

Neni 22, paragrafi 3.1 thotë se “licenca e transmetimit nuk i lëshohet ose nuk do të vazhdoj t’i jepet: partisë politike, bashkësisë fetare, grupit ose organizatës e cila menaxhohet nga individi i cili mban post të zgjedhur ose është anëtar i një organi ekzekutiv të një partie politike”.


Neni 22 i Ligjit për Komisionin e Pavarur të Mediave

Megjithatë, televizioni i Lëvizjes Vetëvendosje mund të funksionojë si i palicencuar në internet.

Platforma televizive, e cili do të përdoret nga partia e Albin Kurtit për qëllime propaganduese politike, ka nisur punën të enjten me publikimin e një interviste të Besnik Bislimit, nënkryetarit të Lëvizjes Vetëvendosje.

Ndonëse janë të qarta qëllimet e televizionit, anëtarja e Kryesisë së LVV-së, Albulena Haxhiu ka thënë sot se ideja e kësaj iniciative ka qenë që të paraqesin qëndrimet e subjektit politik për çështje të caktuara.

“E respektojmë punën që bëjnë mediat dhe gazetarët në Kosovë, por e kemi parë të rëndësishme që ta bëjmë edhe një televizion, ku shpalosim qëndrimet tona, nëse jemi të ftuar në ndonjë medium, ndonjëherë nuk mund t’i përçojmë të gjitha mesazhet e Lëvizjes Vetëvendosje”, ka thënë ajo në Klan Kosova të enjten.