17:10 - 10 Mars 2022

KEDS ka njoftuar për punime të domosdoshme për siguri të sistemit përgjatë së premtes, shtunës dhe dielës.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet

11.03.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

TS 35/10kV Fushë-Kosova do të ndërprehet:

Dalja 10KV Bardhi i Madh (Kodi 15018018) prej orës 10:30 deri në ora 14:30

Vendet: Lagjja 28, pjesa e Fushë-Kosovës pas Hekurudhës, Kuzmini dhe Bardhi i Madh.

Arsyeja: Ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave.

2.

TS 35/10kV Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10KV Graçanica 2 (Kodi 10014003) prej ores 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Graçanicë varrezat, Badovci i Ri, Kosmos Deni, Hekurudha, Romi kulla, Pompa Iber Lepenc dhe Kishnicë.

Arsyeja: Punime në TS 10/0.4 kV Hekurudha Graçanicë.

3.

TS 35/10kV Prishtina II do të ndërprehet:

T.S. 10/04KV Mekanika (Kodi 10010002120) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: rr.Tahir Zajmi.

Arsyeja: Kalimi i rrjetit në shtylla të reja.

Gjilan

1.

Nga TS 35/10 kV Lladovë do të ndërprehet:

Dalja 10kV Zhegra (Kodi: 61066006) prej orës 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Zhegër, Lladovë, Llashticë (një pjesë), Shurdhan, Pidiq, Selishtë, Çelik, Haxhtë, Isufajt, Terziajt dhe Demirët.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të drurit metë betonit dhe ndërrimi i izolatorëve.

2.

TS 35/10 kV Gjilani III do të ndërprehet:

Dalja 10kV Parku i makinave (Kodi: 60062011) prej orës 10:30 deri ne ora 11:30

Vendet: rr. e Bujanocit: TS-440-Ukrainasit, TS-22-Ideali-1, TS-427- Morava e Binqës; rr: Xhorxh Uashingtoni: TS-23-28-Netori Xhorxh Uashingtoni; TS-21-Lepa Brena; rr:Abdulla Tahiri; TS-5-TMK-ja; rr: Adem Jashari; TS-428-Kazerma dhe rr: Abdulla Tahiri.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

3.

TS 35/10 kV Gjilani III do të ndërprehet:

Dalja 10kV Thertorja (Kodi: 60062012) prej orës 11:30 deri ne ora 12:30

Vendet: Fani, Therrtorja, Fluidi, TMK-ja, Stacioni i pompave Velekincë, Resti dhe Laza.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

4.

TS 35/10 kV Gjilani III të ndërprehet:

Dalja 10kV Dheu i bardhë (Kodi: 60062013)prej orës 12:30 deri në ora 13:30

Vendet: Lagjja Dheu i Bardhë, rr. Reshat Ymeri, Evlia Çelebia, Avdulla Presheva, Isa Kastrati, Ahmet Gashi, Vëllezërit Frashri, Fatmir Ibishi dhe Agim Rashiti.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

5.

TS 35/10 kV Gjilani I të ndërprehet:

Dalja 10kV Arkatana (60060007)prej orës 14:30 deri në ora 15:30

Vendet: Arkatana.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe instalimi i transformerëve toroidal.

Ferizaj

1.

TS 35/10kV Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10KV Bobi (Kodi: 40043002) prej orës 10:00 deri në ora 14:00.

Vendet: Bobi, Ivaja, Kotlina, Laqi, Bushi, Pusteniku dhe Strazha.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, izolatorëve, ku mund të riparohet, ndërrimi i konzollave ku ka nevojë etj.

Gjakovë

1.

TS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Opterusha (Kodi: 82000010 )prej orës 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Bellacërkë, Brestoc, Celinë, Hoçë e Vogël, Hoçë e Madhe, Nagavc, Opterushë, Velika Hoca, Zoçishtë

Arsyeja: Montimi i shtyllës së tensionit të mesëm në Hoqë të Madhe.

Prizren

1.

Nga TS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Zhupa (Kodi: 31000026) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Manasteric, Llokvicë, Neprogoshtë, Reçan, Pllanjanë Lubinjë e Epërme, Lubinjë e Ulët, Gornja-sellë, Mushnikovë, TS Prevalla, hotel Sharri, TS Sat styro, TS Shpia e bardhë, Sredska, Stajkovc, Bogoshevc dhe Drajqiq.

Arsyeja: Ndërrimi/përforcim i shtyllave të dëmtuara.

12.03.2022

Punime në projekte investive

Gjakovë,

1.

Nga TS 35/10kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kijeva (Kodi: 82082007) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: Balincë, Bubavec, Drenoc, Gollubovc, Kijevë, Llazicë, Lubizhdë, Mleqan, Plloçic, Polluzhë dhe Stapanicë.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit dhe ndarësit.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehen TS-et:

Dalja 10 kV Likovci (kodi: 74000001) prej orës 09:00-12:00 dhe nga ora 13:00-16:00

Vendet: Kryshefc, Morinë, Makermal, Polluzha, Shtuticë, Likofci i Ri, Rezallë, Tushillë, Rezallë e Re, Likofci, Obri e Ulët, Murgë, Plluzhinë dhe Ticë.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit, në projektin Feeder 3 – LOT 22.

12.03.2022

Punime nga palët e treta

Prizren

1.

Nga TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

LP 10kV Rahoveci (kodi: 30000015) prej 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Euro Graniti, Atmaxha I, Atmaxha II, Tupeci I, Tupeci II, Tupeci III, Landovica, Tulltorja I dhe Tulltorja II.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)kV, sipas zgjidhjes teknike.

Pejë

1.

TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

LP 10kV Agrokosova (kodi: 50000007) prej 11:30 deri në ora 16:30

Vendet: Fabrika e bukës, Rruga e Hekurudhës, Agrokosova, Elkosi Te Ceket, Motohia Remont, Deminerët, Kristali, Pularia, Kolonia e Sheqeranës, Elkosi te ETC, Buçuku, Gacaferi dhe Tyrbja.

Arsyeja: Realizimi i sistemit hyrje/dalje i tensionit të mesëm, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

13.03.2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

NS 35/10kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10kV Beci (Kodi: 80080010) prej 09:00 -09:30 dhe 17:00-17:30

Vendet: fshatrat: Bec, Janosh, Lugbunari, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Pashë, Palabardhë, Qerim, Sopot dhe Trakaniq dhe rruga Mark Malota (një pjesë).

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

NS 10/0.4kV të cilët do të mbesin pa tension prej orës 09:00 deri në ora 17:30

NS 10/0.4kV TS SOPOT 2 (kod: 80080010020)

NS 10/0.4kV TS SOPOT (Kodi: 80080010285)

Vendet: Një pjesë e Sopotit.

Arsyeja: Instalimi i rrjetit të ri dhe demontimi i rrjetit ekzistues.