×
 • LifeStyle
 • LifeStyle

  Opsioni i ri i Whatsapp-it, tani mund të fshihni bisedat më sigurt se asnjëherë

  Insajderi
  22 May 2024 - 20:56
  Klikoni Këtu për t'u bërë pjesë e kanalit të Insajderit në Youtube.

  WhatsApp-i ka sjell një risi që do gëzojë të gjithë ata që duan të fshehin bisedat e tyre në këtë aplikacion.

  Chat Lock, është opsioni më i ri.

  Chat Lock-u ju lejon të kyçni bisedat individuale brenda WhatsApp duke përdorur një kod kalimi ose vërtetim biometrik – me fjalë të tjera, gjurmët e gishtave ose njohjen e fytyrës, si një mënyrë për t’i mbajtur mesazhet tuaja të fshehura nga sytë kureshtarë.

  Bisedat tuaja të kyçura më pas ruhen në një dosje të veçantë, ku vetëm ju keni akses. Ai gjithashtu fsheh automatikisht përmbajtjen e asaj bisede në njoftimet tuaja gjithashtu. Mjaft e poshtër apo jo?

  Është një veçori e dobishme dhe e drejtpërdrejtë për të cilën njerëzit kanë kërkuar – por në rast se nuk jeni ende të sigurt, ja se si ta përdorni.

  Si të përdorni Chat Lock në iPhone.
  Përpara se të fillojmë, vlen të përmendet se nëse nuk keni tashmë një kod kalimi, gjurmë gishtash ose Face ID të konfiguruar, do t’ju kërkohet ta konfiguroni këtë përpara se të kyçni një bisedë.

  1. Hapni WhatsApp në iPhone tuaj

  2. Zgjidhni bisedën që dëshironi të kyçni

  3. Klikoni emrin e kontakteve tuaja brenda bisedës, në krye

  4. Lëvizni poshtë derisa të gjeni opsionin “Chat Lock”.

  5. Prekni “Kyçja e bisedës” (Chat Lock)

  6. Aktivizo çelësin për “Blloko këtë bisedë me Face ID” (kjo do të kërkojë Face ID)

  7. Prekni “Shiko” për të parë bisedën në dosjen e bisedave të kyçura

  Kur aktivizoni Chat Lock nga telefoni juaj, ai do të kyçë bisedat vetëm në atë pajisje. Nëse keni pajisje të tjera të lidhura me WhatsApp, si laptop ose tablet, bisedat në ato pajisje të lidhura nuk do të kyçen.

  Si të përdorni Chat Lock në Android.
  1. Hapni WhatsApp në Samsung Galaxy, Pixel ose telefon tjetër Android

  2. Zgjidhni bisedën që dëshironi të kyçni

  3. Prekni emrin e kontakteve tuaja brenda bisedës, në krye

  4. Lëvizni poshtë derisa të gjeni opsionin “Chat Lock”.

  5. Prekni “Kyçja e bisedës”

  6. Aktivizo çelësin për “Blloko këtë bisedë me gjurmë gishtash” dhe prek “OK”

  7. Skanoni gjurmën tuaj të gishtit

  Dhe voila, është kaq e thjeshtë.

  Si të shikoni bisedat tuaja të kyçura.

  Të gjitha bisedat tuaja të kyçura mund të gjenden në krye të bisedave tuaja në WhatsApp, nën skedën e bisedave të kyçura. Ja se si:

  1. Shkoni te kategoria Chats dhe rrëshqitni shpejt poshtë.

  2. Prekni dosjen e bisedave të kyçura.

  3. Konfirmoni kodkalimin, Face ID ose prekni sensorin e gjurmës së gishtit për ta shkyçur.

  4. Prekni bisedën për të parë ose dërguar një mesazh.

  Si të çaktivizoni Chat Lock.
  Nëse ndryshoni mendje dhe nuk dëshironi ta përdorni më këtë veçori, thjesht:

  1. Prekni informacionin e bisedës për një bisedë individuale ose një bisedë në grup

  2. Lëvizni poshtë derisa të gjeni “Chat Lock”

  3. Çaktivizo dhe konfirmo kodkalimin, gjurmën e gishtit ose Face ID

  OP-ED
  Nga Rubrika

  © 2016-2024 Gazeta Online Insajderi - Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Impressum

  Kontakt

  Trademark